Heus Staal Papendrecht B.V.


onderdeel van de Heus Groep

Over ons

Heus Staal is in de loop der jaren uitgegroeid tot een specialist in de levering van diverse staalproducten. U kunt bij ons terecht voor stalen buizen, balken, platen, kokerprofielen, stafstaal, lasbochten, lasflenzen, overige buiscomponenten, roosters en traptreden. Wij zijn leverancier voor de agrarische, metaal, bouw & infra en maritieme sector.

Onze kracht

Een uitgebreid leveringsprogramma, een grote voorraad en een hoge mate van flexibiliteit: dat is ons handelskenmerk!

Met een overdekte opslagcapaciteit van 10.000m2 in Papendrecht, een opslagterrein voor grote (surplus) buizen in Dintelmond (Heijningen), een grote voorraad in zowel onbehandeld als gestraald en gemenied materiaal, een eigen zaagcapaciteit tot 800mm en eigen transport, trachten wij aan elke klantvraag te voldoen.

Historie

Staalhandel Heus Staal is onderdeel van de Heus Groep, opgericht in 1923. Het familiebedrijf, waar staalhandel Heus Staal Papendrecht onderdeel van is, kent een rijke historie.

P. de Heus en Zonen Greup b.v., actief in de im-en export van tractoren en landbouwwerktuigen, is opgericht 1922. Het familiebedrijf is importeur van diverse bekende merken en met bijna een eeuw aan (export)ervaring, uitgegroeid tot een internationale speler.

P. de Heus en Zonen Greup b.v. kocht midden jaren 80 de boedel van een failliete staalhandel in Papendrecht. Hoewel de intentie was de voorraden zo snel mogelijk van de hand te doen, bracht belangstelling vanuit de regio het bedrijf ertoe om juist weer nieuw staal in te gaan kopen. Door de aanhoudende vraag was in 1987 de oprichting van Heus Staal Papendrecht b.v. een feit.

In 1989 werd er op zoek gegaan naar een ander terrein voor de opslag van grotere buizen, omdat het terrein in Papendrecht hiervoor onvoldoende plaats bood. Dit nieuwe terrein van een hectare groot, werd gevonden op industrieterrein Dintelmond in Heijningen.

In 1995 werd de locatie in Papendrecht uitgebreid door het aankopen van de aangelegen industriegrond en de bijbehorende machinefabriek van Machinefabriek Van der Waal BV. Op dit terrein werd in 2001 een nieuwe bedrijfshal en het (huidige) kantoorpand gerealiseerd.

 

Heus Staal Papendrecht B.V.


Heus Staal is onderdeel van een familiebedrijf, opgericht in 1923.
Heus Staal Papendrecht b.v. staat sinds 1987 voor u klaar.